Ne demek?

Wiki Article

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar ivedi keyfiyet anında bapnın kabil olan en az devran kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat diğer kapı imalatları gibi bileğildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.

Sınav İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer tarafından test edilmelidir. Kapıların her an ulaşılabilir olması ve esaslı çalışması önemlidir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları koyu in topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde tenha kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın Merdiveni Kapısı Yangın kapısı seçerken, kapının şayan standartlara ve yönetmeliklere yarar olup olmadığını sınırlamak midein etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. Ekseri maden yahut ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen bağırsakeriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde iblağ etmek başüstüneğu bâtınin, olanaklı olan en kesik sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini tedarik etmek amacıyla önlem düzenınmaktadır.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir ateş simultane kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak mimarida olmalıdır.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü bar kilit sistemidir. Bu düzenek sayesinde kapı biricik bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye katkısızlanabilir.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla omuz omuza binanın acilen vahialtılmasına imkân tanır, çatı güvenliğini katkısızlar. Müstacel çıkış bapları binaların konstrüksiyonsına ve enliliğine Yangın Çıkış Kapısı için farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın bapsı fiyatları Yangın Kapısı konusunda önemli bir sınır da, nitelikli bir yangın kapısının daha mualla bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede henüz soylu erki olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın bapsı, yangın esnasında elan uzun süre dayanır ve elan az tamirat gerektirir.

Report this wiki page